2015

Mi-am găsit în final o poziție din care să pot scrie tot ce simt și care îmi oferă inspirația să leg cuvintele. Mai exact, sunt la Cluj lângă un brad frumos, întins pe canapea cu o ceașcă faină de nespresso și câteva lumânări care să mă țină calm (am descoperit că îmi plac mult).

Știu că se apropie anul nou și toată lumea petrece și sărbătorește, dar  tot ce îmi doresc de la finalul acestui an e să fiu cât mai împăcat cu cele petrecute și să mă gândesc cu inima deschisă la noul an, așa că petrec mai intim, în doi…

Mi-am început anul cu multe planuri, calcule și tot felul de socoteli, că n-am avut timp între ianurie și aprilie, multe dintre ele m-au ajutat și nu a fost rău că le-am făcut, dar totul a început pe final de aprilie, când am mers la Idicel să fac curat prin curte și le pun toate în ordine. Simțeam dorul, pofta și dorința de a începe cât mai repde sezonul și de a aduna femeile să punem focul sub ceaune.

Până acolo a venit ziua mea(3 mai), zi de la care nu știam ce să cer, ce să primesc, habar nu aveam ce este cu ea, până când în acea dimineață mi-am dat seama că eu m-am trezit în casa mea și în locul meu! Da, la Idicel Pădure am o mansardă mare care este numai a mea și în care am locuit până la început de decembrie… Am trăit o bucurie imensă, a fost un sentiment de împlinire și de determinare să muncesc cu spor. Așa a fost timp 5 zile pe săptămână  când înainte de începerea lucurlui mă trezeau femeile cu râsetele lor. Așa a început fiecare zi, cu voie bună!

IMG_5398

Apoi am început cu dulceața de căpșuni, care ne-a dat mari bătăi de cap, din cauza siropului, dar i-am găsit noi leac(lămâie), au urmat cireșele amare, care din nefericire au multe sâmburi, dar e păcat de gustul ei să nu mâncați cu grijă; vișine, cireșe galbene, afine, mure, coacăze, zmeură, măceșe(mai puțin), magiun la ceaun și cel mai râvnit produs, zacusca la ceaun. Cu toate că fac dulcețuri, de zacusca noastră a mers zvon în țară că e cea mai bună de pe raft(nu vreau să intru în concurență cu gospodinele, bunicile).

IMG_5247

homepage-offer

10985296_712110775616796_7032287132526352765_o

Între toate acestea, au fost și două festivaluri mari la Cluj, Electric Castle și Untold, unde am mers cu Răzvănăria și am făcut clătite. No, acolo a fost de tras, era prima noastră experiență și a fost ceva senzațional, oameni fantastici care au stat la rând în continuu pentru o clătită, fie cu dulceață, verde cu telemea sau rosie cu ciocolata și banane. Aici trebuie să mulțumesc oamenilor care fost în echipă alături de care am muncit zi și noapte, organizatorilor pentru încrederea și susținerea acordată și partenerului meu care a venit special prin noroiul de la Electric și cu multă ciocolată la Untold să facem clătite îmrpeună! A fost fantastică experiența!

11696583_810135369101207_7245496160892246148_o

De regrete nu știu ce să zic, cred că am comunicat prost cu voi și poate ati fost nemulțumiți. Ar trebui să vă mai spun că am listat în Carrefour Hyermaket dulceața și zacusca, că am trimis în Spania pentru prima dată produse, parteneriatul cu Mega Image este unul foarte bun, am lansat un shop online mai frumos și atractiv(lucrat împreună cu prietenii de la Reea), dar la care mai am cuvinte de pus(de ex gramajul produselor). De Răzvănărie nu v-am povestit aproape deloc, deși este magazniul propriu cu produsele mele (unde avem clătita la borcan)! Ce să fac, îmi pare rău, că tot vorbeam cu Marius și mă întreba cum a fost anul și i-am răspuns că am făcut tot ce mi-am propus, pentru la anul îmi doresc doar să fac mai bine.

Pentru 2016 îmi doresc să am putere și oameni alături de care să îndeplinesc tot ceea ce îmi propun! Până acum tot am construit câte un pic, dar am nevoie de oameni care să creadă în produs și să muncească cu spor, indiferent de situație, de câștigat avem cu toții, pe termen lung.

Vă promit, că tot ceea ce o să facem în 2016 (și câți or mai veni) o să fie bun, inedit și autentic!

An nou fericit,

Răzvan

IMG_5249