Clujul meu

Nu știu câți dintre voi știți , dar eu sunt de loc din Reghin, zis orașul de pe deal sau al viorilor. Acolo mi-am făcut școala gimnazială, liceul și mi-am trăit la maxim adolescența. Tot în distracții și voie bună am trăit și când am venit la Cluj pentru a face facultatea. Aveam de toate, timp, bani și energie de consumat pe tot felul de prostii, asta până mi-am picat câteva examene în prima sesiune, marcat fiind de microeconomie. A fost momentul când am mers acasă, mi-am pus pilota în cap și am început să plâng și să mă simt ultimul om dacă nu fac ceva să îmi schimb viața.

Foto - Stefania Baciu
Foto – Stefania Baciu

Din momentul respectiv viața mi s-a schimbat, am început să frecventez biblioteca, să prind drag de ce mi-am ales(economie agroalimentară) și să fiu pasionat de ce fac, zi de zi tot mai mult! Nu făceam mare treabă, eram leneș dar până la finalul facultății am citit tot ce avea BCU despre economia agroalimentară a țării.

Am început să îmi fac prieteni în Cluj odată cu intenția de a schimba ceva pentru țară din punct de vedere politic și am găsit o asociație(acum partid) Noua Republică. Care era un grup de oameni cu o cultură așezată, antreprenori și de bună credință. Pot spune că m-au adoptat și mi-au împărtășit din experința lor de viață, am povestit multe, mai puțin politică militantă. Eram și suntem plini de idei, dar ne lipsește doza necesară de nesimțire pentru a avea succes în poltică.

Despre cum am ajuns la dulceață v-am povestit într-un post anterior, toate aceste lucruri m-au ajutat să ajung astăzi să îmi văd „un vis împlinit” după cum bine mi-a scris Diana pe fabrica în miniatură. Azi e împlnitit, pentru că am o cămară cu dulcețuri frumoasă, mi-am adus dulceața în orașul revelator pentru mine și Auchan îmi va pune dulceața pe raft în toată țara. Sunt realizări care se datorează oamenilor care mi-au dat o șansă și pe care am fructificat-o. Greutatea apare în momentul în care trebuie să demnostrezi în șansa acordată, în care ești numai tu cu tine, depășit și copleșit de ce ai de făcut. Dar cu răbadare și credință, am reușit!

Tot ceea ce  am făcut până în prezent au fost provocari, dorințe de a învăța ș de a face performață în business, partea finaciară este atât de minusculă încât voi ,toți care citiți și cumpărați dulceața, cu sigurnață sunteți mai înstăriți. Așa e, sunt tânăr și lipsit de responsabilități familiale și materiale, dar cu o pasiune enormă care îmi dă putere să merg mai departe și să fac lucruri frumoase, ele îmi aduc fericirea!

Prezentare la turiști

Foto: Cătălin Săvulescu