La 24 de ani a făcut o fabrică de dulceţuri de unde ies lunar peste 1.000 de borcane

Răzvan Rusu, 24 de ani, un tânăr din Reghin abia ieşit de pe băncile facultăţii, a pus bazele unei mici fabrici de dulceaţă, la jumătatea anului trecut, într-un sat cu 1.000 de lo­cui­tori din judeţul Mureş. Fabrica deţinuta de firma Tradiţii din Natură pro­du­ce lunar peste 1.000 de borcane de dulceaţă.

În mica fabrică, unde lucrează trei oa­meni, s-au produs anul trecut (august-decembrie) 1.500 de bo­rcane de dulceaţă, iar anul acesta 15.000 de bor­cane, 60-65% din ele fiind marcă privată pentru retailerul Mega Image, iar restul dul­ceaţă sub brandul Dulceaţa lu’ Răz­van, care este vândută online.

„Ideea mi-a venit în urma unei cercetări pe care o fă­ceam în satul Idicel-Pădure, ju­deţul Mureş. Eram pe dea­luri şi am văzut că sunt mulţi cireşi care au fructele necu­lese şi mi-a venit ideea să fac dulceaţă din ele. Mi-am vân­dut telefonul şi am lucrat o lună pentru un prieten ca să pot să încep afa­cerea“, po­ves­teş­te tânărul, care este ab­sol­vent al Facultăţii de Ştiinţe Eco­nomice din cadrul Univer­si­tăţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi al unui master în agrobusiness.

A făcut câteva borcane de dulceaţă cu care a mers la Salonul Internaţional de Produse Alimentare de la Paris, unde a fost abordat de mai mulţi întreprinzători naţionali. La scurt timp a mers la un alt târg, dar de data aceasta la Londra, unde a stabilit un parteneriat cu un investitor. Acesta a acceptat să-l ajute să-şi transforme ideea într-o afacere, iar de la finalul anului cei doi sunt asociaţi. Răzvan Rusu nu a precizat numele partenerului său în acest business.